2020-01-26 10:43:07• hírek • Bede Emőke

Figyelmeztető lövésekkel állították meg a tunéziaiakat a határrendészek

Az illegális migráció megfékezése érdekében a határrendészet 2019-ben 96 nagyszabású ellenőrző akciót szervezett a megye kritikus területein, melyeknek mérlege ekképp alakult: 175 elfogott, illegális határátlépéssel próbálkozó bevándorló, 4 tetten ért embercsempész, 46 bűnügyi eljárás.

Az elmúlt napokban-hetekben számtalanszor számoltunk be arról, hogy közel-keleti és észak-afrikai bevándorlók ostromolják a román–magyar államhatárt annak reményében, hogy sikerül átszökniük a schengeni övezet területére. Úgy tűnik, e hullám továbbra sem apad, szombat éjszaka például két tunéziai menekültet fogtak el a határrendészek Óvári közelében.

Január 25-én, 23 óra környékén a határrendészet munkatársai épp Óvári területén járőröztek, amikor két személyre lettek figyelmesek, akik gyalogosan igyekeztek a határ felé. Az egyenruhások azonnali megállásra szólították fel őket, ám a férfiak nem tettek ennek eleget, hanem szaladni kezdtek. Ekkor a határrendészek figyelmeztetésképp kétszer a levegőbe lőttek, majd a börvelyi kollégákkal közösen sikerült elfogniuk a két menekülőt, kik ekkor már csak mintegy 50 méternyire voltak a határtól.


A 29 és a 38 éves férfit a határrendészet a hatóság székhelyére kísérték, ahol kiderült, mind a ketten Tunéziából érkeztek, s feltett szándékuk volt, hogy Magyarország területére jussanak. A határrendészet illegális határátlépés kísérlete miatt indított nyomozást az ügyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: